Trail & Running club Utrechtse Heuvelrug
 

Road2Trail. Vijf weken hardlopen op de Heuvelrug.

De wegen af en de paden op! Weg uit de drukte! In september gaan we vijf weken trailrunnen op de Utrechtse Heuvelrug: de Road2Trail Clinic. De bossen in en de heuvels over. We gaan klimmen en dalen en doen de nodige krachttraining, aangevuld met balans- en coördinatieoefeningen. Zo zet je in vijf weken een paar flinke stappen op jouw eigen route van Road2Trail. Qua basisniveau gaan we er vanuit dat je een half uur onafgebroken kunt hardlopen. 

Met de Road2Trail Clinic leg je een goede basis voor je (eerste) trail deze herfst, er zijn er genoeg, ook dichtbij. Bijvoorbeeld de Devils trail op onze eigen Heuvelrug. Ook is de Clinic een ideale voorbereiding op de klassieke hardloopevenementen dit najaar, zoals de marathon van New York, de Zevenheuvelenloop of de Berenloop. Maar trailrunning doe je natuurlijk vooral omdat hardlopen door de vrije natuur een unieke beleving is.

Zondag 2 september starten we in Doorn met de eerste training. De gehele maand september trainen we op zondag om 10.00 uur en op woensdag om 19.30 uur in Doorn. Op zondag 23 september hebben we een bijzondere gast: schrijver en Ultra trailloper Tim van der Veer.

Tim neemt ons in een interactieve presentatie mee naar zijn laatste grote race. De Maxi race in Annecy, een gruwelijke tocht van 86 kilometer rond het meer van Annecy met ruim 5000 hoogtemeters. Alle facetten die hierbij komen kijken komen aan bod, van de beslissing om in te schrijven tot aan training, voeding, de mentale voorbereiding en het inpakken van de uitrusting voor onderweg.

Op 30 september sluiten we feestelijk af met een royaal lunchbuffet. Het complete programma en kosten op deze pagina:

Train je al bij een club of loopgroep? Dan kan je de doordeweekse training natuurlijk ook gewoon bij je eigen club doen. Wij kunnen je desgewenst in contact brengen met een vereniging of loopgroep (in de buurt van) je woonplaats.

De uitvalsbasis voor onze trainingen is landgoed Zonheuvel in Doorn. Zonheuvel is makkelijk en snel te bereiken vanaf de A12, met de auto binnen ongeveer 20 minuten vanuit Utrecht, Amersfoort en de gehele Heuvelrug. Met het openbaar vervoer via station Maarn en Driebergen. Om samen reizen te stimuleren maken we een carpoollijst.

Trailrunning klinkt misschien zwaar of moeilijk, maar dat valt erg mee. Wij helpen je in vijf weken een goede basis te leggen voor je eerste trail. En wellicht voor langere trails, hogere toppen en echte bergtochten in de toekomst. Betalen voor onze trails en trainingen kan nu ook met onze voordelige strippenkaart.